Hoe voelt het om in hypnose te zijn?

Het is een heerlijk ontspannen ervaring waarbij je alles wat er in je heen gebeurt opmerkt en hoort. Veel mensen vertellen dat de ervaring alleen al de moeite waard is om een sessie te ondergaan.

Is hypnose hetzelfde als in slaap zijn?

Nee. Je blijft bij bewustzijn. Het lijkt zo omdat iemand (vaak) zijn ogen dicht heeft en heel ontspannen is.

Houd ik wel de controle over mezelf?

Je zult merken dat je je heel prettig en ontspannen voelt, maar je hoort en merkt alles. Wanneer jij iets niet wilt zal je merken dat de hypnose stopt.

Kun je blijven “hangen” in hypnose?

Nee, dat is niet mogelijk. Je kunt altijd zelf weer uit hypnose komen.

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt ongeveer tussen de 1 en 1,5 uur. Hierbij zit ook het intake gesprek. Wij gaan uitgebreid praten over wat je doel van de sessie is en direct aansluitend vindt de hypnosesessie plaats.

Kan iedereen in hypnose gaan?

In principe kan iedereen in hypnose worden gebracht. De bereidwilligheid van de cliënt om iets te willen veranderen is hierbij het allerbelangrijkst. Deste meer de cliënt zich openstelt deste meer effect de hypnose sessie(s) zullen hebben.

Kan elke klacht behandeld worden met hypnose?

Er is meer te behandelen met hypnose dan je zou denken. Eigenlijk alles wat opgeslagen is in het onderbewustzijn kan behandeld worden.

Hoe snel kan ik resultaat verwachten?

Je kunt het resultaat zeer snel merken. Bij de meeste mensen is het direct merkbaar, in sommige gevallen kan het zijn dat het onderbewustzijn wat langer de tijd nodig heeft om de veranderingen te verwerken.

Hoe lang houden de resultaten aan?

De resultaten zijn in heel veel gevallen blijvend.

Wordt de hypnosesessie vergoed door de zorgverzekeraar?

Helaas wordt hypnose niet vergoed door de zorgverzekeraar.